Sfatul profesionistului

România, al cincilea producător de cereale din UE

România e al cincilea producător de cereale din comunitatea europeană, dar o treime din importurile anuale sunt reprezentate de pâine, preparate de panificaţie şi produse congelate din această gamă. Fermierii cultivă grâu, porumb sau secară pe 60% din suprafaţa ţării, dar producţia ia drumul străinătăţii imediat după seceră. Nu există suficiente depozite, iar preţul obţinut, dacă ar vinde pe piaţa internă, e derizoriu. Doar în primele 10 luni din 2017 am adus de peste .

Etapele instalării tinerilor fermieri

  Solicitantii eligibili pentru accesarea finantarilor PNDR acordate in cadrul masurii 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, trebuie sa aiba varsta pana in 40 de ani si sa indeplineasca mai multe conditii dupa cum urmeaza: – Tanarul fermier in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole; – Persoana juridica cu mai multi actionari unde un tanar fermier in sensul art. 2 .

Agricultura, „pariu câştigător” pentru tineri. Un fermier angajat nu câştigă sub 5000 de lei

Agricultura este pariul prezentului pentru tinerii care îşi doresc să urmeze o facultate. Este părerea decanului Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, prezent, miercuri, la Vocile Bihorului. „Un fermier nu câştigă sub 5000 de lei”, a spus Ioan Chereji, care îndeamnă tinerii să se gândească serios la o meserie legată de munca câmpului. „România are două şanse: agricultura şi turismul. Nu e metaforă, nu ştiu dacă se vor mai face tancuri sau avioane, dar .

AFIR lansează un portal unic cu informaţii privind fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Ideal Logistic Arad
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a lansat, miercuri, portalul unic Fonduri europene pentru dezvoltare rurală, o platformă online dedicată furnizării printr-un singur punct de acces a informaţiilor utile privind modalităţile de obţinere a fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Potrivit unui comunicat al AFIR, portalul poate fi accesat prin adresa www.finantare-rurala.ro. „De astăzi (miercuri, 9 mai – n. r.) punem la dispoziţia solicitanţilor un instrument online util care cuprinde informaţii din sfera tuturor .

Ce este fructonata, produsul unic în lume cu care o româncă a revoluționat industria alimentară mondială

Şapte ani de cercetări şi experimente i-au fost necesari unei cercetătoare din Oradea pentru a realiza un produs unic în lume. Fructonata, un aliment asemănător gemului, este preparată din fructe bio procesate la temperaturi de până la 42 de grade şi nu este pasteurizată. În plus, are un conţinut ridicat de fibre şi vitamine şi nu conţine conservanţi ori zahăr. Produsul a fost lansat recent la Londra, iar comenzile au început să curgă.   .

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress